Нови книги

Описание

Аз, Ърл и умиращото момиче

Аз, Ърл и умиращото момиче

14.00 лв.

Автор: Джеси Андрюс
Преводач: Александър Маринов
ISBN: 9789547338722
формат: 13x20 см
страници: 278
година: 2016
корица: Мека
категории: Романи, тийнейджърска


Джеси Андрюс е писател и музикант, работил е като рецепционист в хостел в Германия. Възпитаник е на гимназията "Шенли" и на Харвардския университет. Живее в Бруклин. Той е автор и на сценария на филмовата адаптация на романа му със същото заглавие - "Аз, Ърл и умиращото момиче", спечелила Голямата награда на журито и Наградата на публиката на Филмовия фестивал в Сънданс през 2015 г.

Всеки ще се съгласи, че да си ученик в гимназията е гадно. Но в първия учебен ден на дванайсети клас Грег Гейнс си мисли, че е намерил решение на проблема, отговора на основния екзистенциален въпрос: как е възможно да издържиш на толкова гадно място? Неговата стратегия: стой в периферията във всеки един момент. Бъди ужасно незабележим. Прави посредствени филми с Ърл, единствения човек, който ти е нещо като приятел. Но планът му успява да изтрае точно осем часа. След като майка му го принуждава да се сприятели с момиче, болно от рак. А това съсипва напълно живота на Грег. Смешен, откровен, непочтителен, на места дори циничен, но в крайна сметка дълбоко затрогващ, това е незабравим роман, написан от ярък талант и претоварен вече във филм, който критиците определят като "мерило за своето поколение".

"Макар заради темата си този роман да предизвика неизбежно сравнение с "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн, той се откроява със своята изобретателност, хумор и сърдечност."

Вашите мнения

01 Гери, 13.04.2016

О, Боже, о, Боже, о, Боже. Адски много Ви благодаря, че издадохте тази книга. *_*

Изпрати мнение

Prozoretz.com си запазва правото да изтрива мнения, които не спазват добрия тон.
capcha