Нови книги

Новини

"СТРАХЪТ НА МЪДРЕЦА" – НА 28 НОЕМВРИ

На 28 ноември излиза първа част от „Страхът на мъдреца” на Патрик Ротфус, дългоочакваното продължение на „Името на вятъра”.  Книгата ще бъде издадена в две части – съответно на 28 ноември 2011 първата част и на 16 януари 2012 втората.

ГОНЗО И АНГЕЛИТЕ НА АДА

"Ангелите на Ада" - култовата класика на гонзо журналистиката, разказва истинската история на легендарните рокери от 60-те години. Хънтър С. Томпсън, авторът на "Страх и омраза в Лас Вегас", живее почти две години в компанията на скандалните Ангели, като кара мотор...

Очаквайте том 3. от мемоарите на Никита Хрушчов "Хора. Години. Власт."

Излиза и третият том от мемоарите на Никита Хрушчов: ХХ конгрес на КПСС,  Студената война е в разгара си, всички искат да видят загадъчния лидер на страшната „руска мечка“. И Хрушчов прекрачва Желязната завеса. Визитите му в Австрия, Великобритания, САЩ, Франция,...

"Страхът на мъдреца" в процес на превод

Втората част от трилогията на Патрик Ротфус се превежда. Очаквайте „Страхът на мъдреца” до края на годината. Забавянето се налага заради обема на книгата – над 1200 страници. На феновете: още малко търпение. На преводача: успешно завършване на чутовния епос.

ТЕРИ ГУДКАЙНД С НОВА СЕРИЯ

Тери Гудкайнд подхваща нова фентъзи серия с познатите и любими герои Ричард и Калан от „Мечът на истината”. Очаквайте през есента на тази година „Машина за знамения”! А за най-нетърпеливите - 49-а глава от книгата: